KolačićiŠta su kolačići (cookies)?

Kolačići predstavljaju dodatne datoteke koji se arhiviraju na tehnološkim uređajima poput računara ili mobilnog telefona prilikom posete internet stranicama. Oni snimaju i memorišu vaše radnje na određenoj internet stranici, poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta, a njihov cilj je da ih ne morate ponovno unositi prilikom povratka na istu internet stranicu ili prilikom prelaska sa jedne stranice na drugu. Kolačići omogućuju Google lokacijama da zapamte informacije koje vi prvobitno popunite i na osnovi njih internet-lokacije će moći upravljati drugim podacima i olakšati vam postupak identifikacije a samim tim će se lakše prepoznavati vaše ciljane funkcije u daljem radu. Na primer, ukoliko odaberete područje na kome se nalazite, zapamćena informacija se obrađuje i na osnovu toga može vam biti ponuđeno nešto što vas zanima na tom istom području bez da ga sami pretražujete.

 

Na koji se način koristimo kolačićima?

Bel car d.o.o. koristi nekoliko vrsta od kojih su jedni tehničke prirode, a ostali su dodatni kolačići koje ćemo obrazložiti u nastavku. Prihvaćanjem samo tehničkih kolačića funkcionalnost ove internet stranice bi bila ograničena. To znači da postoje kolačići koje vi u startu možete dozvoliti, a oni se tiču čuvanja vaših podataka zbog autentičnosti. U ovom slučaju na primjer, pamtit će se vaše korisničko ime i drugi podaci koje ste ostavili, a kasnijim kretanjem sa stranice na stranicu, nećete ih moći ponovno kreirati ako ste to već jednom napravili. Ovi privremeni ili trajni kolačići mogu biti ograničeni na nekoliko sati, a vaše je pravo da ih obrišete ukoliko to želite. Prihvatanjem kolačića osigurava se i sigurnosna provera vaše autentičnosti, kao i pitanje zloupotrebe autentičnosti. Na ovaj način obrađujemo podatke kako bismo utvrdili mogućnost prevare ukoliko netko pokuša zloupotrebiti vašu autentičnost. Bel Car d.o.o. koristi kolačiće multimedijskih sadržaja kao što su kolačići za flash player koji se koristi za vrijeme trajanja pregleda stranice. U sklopu navedenih su i kolačići trećih strana, ukoliko želite dijeliti dodatke društvenim mrežama i njihovim prihvatanjem ova aktivnost je moguća za prijavljene članove društvenih mreža. Dalji proces i aktivnost ovisi od društvenih mreža na kojima ste prijavljeni i na kojima želite objaviti određeni sadržaj, a ne ovisi o našoj internet stranici. Navedeni kolačići se mogu koristiti u proces Google Analytics ili Google Map kako bi se vodila statistika posećenosti naše internet stranice i ostalih analiza. Kolačiće trećih osoba možete odbiti prilikom prve posete našoj stranici.

Gore navedene odredbe i njihovo odobrenje možete opozvati u skladu s vašim željama. Našu internet stranicu možete koristiti i bez kolačića, kao i ograničiti njihovu upotrebu ili deaktivirati korištenje kolačića u svakom trenutku. Također možete i blokirati kolačiće uz pomoć raznih alata. O tome možete više pročitati na internet stranicama sa informacijama o dozvoli i blokiranju kolačića. U mogućnosti ste otkazati oglase koji će vam se potencijalno nuditi, a u skladu su s vašim interesima. Ukoliko vas oglas/vest/ili treći podatak odvede na drugu stranicu, potrebno je pročitati njihove vlastite informacije, jer naše odredbe važe samo za našu internet stranicu.


Bel Car d.o.o. ne koristi kolačiće u druge svrhe koje su u suprotnosti s gore navedenim odredbama.

 

Više o Google-ovoj upotrebi kolačića saznajte ovdje: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr

Proizvod je već dodat u korpu

Da li želite da ga dodate ponovo?

Tvoje liste želja